Amerikas bästa recept på chocolate chip cookies

Här är det bästa chocolate chip cookie receptet någonsin! Efter dagars av experimenterande har jag kommit fram till vad som är en perfekt amerikans chocolate chip cookie. Seg, knaprig i kanten, utsökt kolasmak, inga konstiga ingredienser, bara en enkel och god deg som kaka.
Ingredienser:
200 g smör
1 isbit
1 dl strösocker
3 1/2 dl brunt farinsocker
2 tsk espresso pulver
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
200 g choklad
ev. havssalt
Gör såhär:
1. Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker, bakpulver, espresso pulver och salt i en bunke.
2. Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret under ständig omrörning tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg försiktigt i en isbit för att få tillbaka fukten som smöret avdunstat. Rör om.
3. Rör i det brynta smöret i socker blandningen.
4. Tillsätt äggen och vispa ihop.
5. Blanda i mjölet och knåda tills du får ihop en fin deg. Hacka chokladen och tillsätt till degen.
6. Plasta in degen och låt smakerna förstärkas i kylskåpet i minst två timmar.
7. Rulla små bollar och platta till dem på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda i 150°C i 20 minuter. Strö på lite flingsalt när kakorna har svalnat.