Cheesecake med passionfrukt

Här kommer ett recept på en fräsch och syrlig cheesecake, som i sig är utsökt, men blir ännu godare med passionsfrukt-glasyren. Passionsfrukterna går även att byta ut mot hallon om man vill, men jag rekommenderar att följa receptet som det är.
Botten:
15 digestivekex
75 g smör
Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g Philadelphiaost
2 dl créme fraiche
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft
Glasyr:
1 gelatinblad
1 msk strösocker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter
Gör såhär, botten:
1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda ihop med kex smulorna.
2. Tryck ut smulorna i en form med avtagbar botten (24 cm i diameter). Låt stå i kylen så länge.
Fyllning:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulorna, Philadelphiaost, Créme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
4. Värm citronsaften i en kastrull och tag sedan av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.
5. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
Glasyr:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Värm socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.
3. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna.
4. Häll försiktigt över glasyren på kakan. Låt stelna i kylskåpet i minst en timme.