Cheesecake med passionfrukt

29.01.2021

Här kommer ett recept på en fräsch och syrlig cheesecake, som i sig är utsökt, men blir ännu godare med passionsfrukt-glasyren. Passionsfrukterna går även att byta ut mot hallon om man vill, men jag rekommenderar att följa receptet som det är. 


Botten:

15 digestivekex

75 g smör


Fyllning:

4 gelatinblad

2 ägg

400 g Philadelphiaost

2 dl créme fraiche

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 citron, rivet skal och saft


Glasyr:

1 gelatinblad

1 msk strösocker

4 msk vatten

4 st passionsfrukter



Gör såhär, botten:

1.    Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda ihop med kex smulorna.

2.   Tryck ut smulorna i en form med avtagbar botten (24 cm i diameter). Låt stå i kylen så länge.


Fyllning:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

2. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulorna, Philadelphiaost, Créme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum  och vänd ner i smeten.

4.  Värm citronsaften i en kastrull och tag sedan av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.

5.  Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.


Glasyr:

1.  Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.

2.  Värm socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.

3.  Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna.

4.  Häll försiktigt över glasyren på kakan. Låt stelna i kylskåpet i minst en timme.


© 2020 Sweet & Delicious. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång