Choklad och jordnötssmör kakor
08.09.2020

Choklad och jordnötssmör är en fantastiskt god kombination. Dessa kakor är gjorda på en mjuk jordnötssmör deg, fylld med choklad av eget val. Dessutom ett snabbt och enkelt recept.
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
130 g jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
2 msk mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g choklad
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C
- Blanda smör och jordnötssmör i en bunke. Tillsätt strösocker, farinsocker, ägg och mjölk.
- I en separat bunke rör ihop mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker. Blanda i blandningen med jordnötssmör.
- Rulla degen till 16 bollar och placera i en muffinsplåt. Tryck ner tummen eller ett teskeds-mått i mitten av varje boll. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Låt svalna helt.
- Tryck ner tummen eller ett teskeds-mått ytterligare en gång i kakorna.
- Smält chokladen i vattenbad. Fyll varje kaka med den smälta chokladen. Låt stelna.