Minimunkar med chokladglasyr
06.11.2020
Super goda minimunkar täckta med chokladglasyr! Dessa munkar är saftiga, fluffiga och söta. Det perfekt receptet för munkar. Gör dessa minimunkar eller använd receptet för att göra vanliga munkar. Njut!
Munkar:
3 dl mjölk
25 g jäst
1 krm salt
1 dl socker
150 g smör
3 ägg
1 citron, skal
700 g vetemjöl
1 L rapsolja
Chokladglasyr:
3/4 dl mjölk
6 dl florsocker
1 dl kakao
1/2 tsk salt
Gör såhär, munkar:
- Värm mjölen till 37°C i en kastrull.
- Blanda i jäst, salt, socker och 200g av mjölet. Lår blandningen jäsa i 15 minuter.
- Smält smöret och låt svalna något. Häll det sedan i en bunke tillsammans med äggen och och skal från citronen.
- Tillsätt jästblandningen och resten av mjölet. Arbeta degen 15 minuter i hushållsmaskin eller 20 minuter för hand tills degen blir elastisk ovh glansig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Kavla ut degen 1/2 cm tjock. Ta sedan ut cirklar med en utstickare eller liknande, ca 4 cm i diameter.
- Värm oljan till 180°C i en kastrull eller fritös. Fritera ca en minut på varje sida. Ta upp och låt oljan rinna av på hushållspapper.
Gör såhär, Chokladglasyr:
- Blanda mjölk och och salt i en kastrull. Tillsätt florsocker och kakao.
- Värm på medelvärme tills glasyren är len och glansig. Doppa munkarna i glasyren och låt stelna något.