Nutella baklava

15.09.2020

Den här Nutella baklavan är krispig, seg, perfekt och lagom söt. Nutellan i kombination med krispigheten i filodegen och nötterna skapar en fest i munnen för varje tugga. För den som är ett stort fan av baklava är det här ett recept som måste provas. Helt klart!


Ingredienser:

500 g Nutella

200 g smör

200 g valnötter

450 g filodeg

2 dl honung eller sirap


    Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Värm Nutella, smällt smält smöret och hacka nötterna.
  3. Smörj en ugnsform, ca. 24x30 cm, och skär filodegen så arken passar in i formen. Tänk på att hålla den degen som inte används i en plastpåse eller under en fuktig duk för att förhindra att degen torkar.
  4. Lägg ett ark filodeg i formen, smörj med smält smör, fortsätt gör så tills du har 6 ark filodeg på varandra och pensla med smör mellan varje lager. Bre 1/3 av Nutellan, strö över nötter och ringla över 1/3 dl sirap eller honung. Lägg på ytterligare 6 ark filodeg och pensla med smör mellan varje lager. På med Nutella, smör och  honung eller sirap. Gör om samma process och avsluta med att täcka baklavan med 6 ark filodeg.
  5. Pensla den till sist med smör, skär ut ett mönster och strö på nötter. Grädda baklavan mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
  6. Ringla över 1 dl sirap/honung direkt efter den kommit ut ur ugnen.
  7. Låt baklavan stå i minst två timmar i rumstemperatur innan det är dags att smaka. 

© 2020 Sweet & Delicious. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång